Gerookte vloeren

GEROOKTE VLOEREN

Gerookte eiken planken geven jouw interieur een unieke, doorleefde uitstraling. Oorspronkelijk werden eikenhouten planken gerookt om ze een extra dichtheid en bescherming te geven. Het looizuur van de planken verandert van structuur door de rook waardoor de planken steviger worden en een mooi patina krijgen. Gerookte vloeren zijn door de tijd heen synoniem geworden voor een warm en cosy interieur. Bovendien is een eikenhouten vloer sowieso bijzonder robuust en stootvast.

Massieve houten vloer
Gerookt hout hoort bij warme en landelijke huiskamers

Het uitzicht van gerookt hout is niet meer weg te denken in warme en gezellige woonkamers. Tegenwoordig komt er bij gerookte vloeren geen hitte of rook meer te pas. De vloerplanken krijgen een chemische behandeling waardoor het typische effect ontstaat. Door de planken langer of korter bloot te stellen aan ammoniak krijgt men een meer donkere of lichtere kleur. Je hebt dus zeer veel mogelijkheden binnen het aanbod van gerookte vloeren. In onze showroom maken we je graag verder wegwijs in het aanbod. Onze ervaren professionals zijn gepassioneerd door vloeren en we geven je graag meer uitleg.

Oliën of beitsen geeft een persoonlijke toets aan het hout

Gerookte eikenhouten vloeren kan je verder een persoonlijke toets geven door ze na de plaatsing te oliën of te beitsen. Hierdoor krijg je een perfecte match met bijvoorbeeld de kleur van de muren of de ramen. Onderhoud van gerookte vloeren is een koud kunstje. We geven er je graag meer uitleg over in onze showroom. Afwerken aan de randen kan dan weer met plinten, speciaal voor eikenhouten vloeren.

Bij Cremers Vloeren adviseren we je graag

Wens je meer te weten over gerookte vloeren en de diverse variaties hierin? Wil je graag inspiratie krijgen om jouw droominterieur te realiseren? Breng dan zeker een bezoek aan Cremers Vloeren. We geven je graag tips over hoe een gerookte vloer te plaatsen.