Lamet parket

LAMELPARKET

Lamelparket is een prachtig houtproduct dat alle voordelen van een massief hardhouten vloer combineert met een zeer gunstige prijs.

Multi plank
Wat is lamelparket?

Lamelparket is een samengestelde vloer, die bestaat uit een toplaag en een onderlaag. Door deze constructie wordt deze vloersoort ook wel een multiplank genoemd. De twee vloerlagen zijn door middel van een lijmverbinding aan elkaar vastgemaakt. Het onderste deel van de vloer is de dikste laag en bestaat uit multiplex. Deze laag zie je niet als de vloer eenmaal in jouw woning ligt. Het bovenste deel van deze houten vloersoort is de laag die je in jouw woning ziet. Deze dunnere toplaag is meestal vier tot zes millimeter dik en wordt van duurzaam hardhout gemaakt. Zo is lamelparket eiken een populaire variant.

Wat zijn de voordelen van lamelparket?

Op het eerste gezicht ziet een lamelparketvloer met een eiken toplaag er vrijwel hetzelfde uit als een echte eiken vloer. Het voordeel is dat lamelparket eiken veel goedkoper is dan een massief eiken vloer, terwijl de duurzaamheid daar niet voor onder doet. Een ander voordeel is dat door het gebruik van multiplex de vloer nauwelijks ‘werkt’, wat betekent dat de vloer strak en zonder naden gelegd kan worden. Daardoor is een lamelparketvloer ook uitstekend geschikt om zwevend te leggen in bijvoorbeeld huurwoningen, en kan de vloer zonder problemen meeverhuisd worden. Door de lage warmteweerstand is een lamelparketvloer uitstekend geschikt om boven vloerverwarming te plaatsen. De hardhouten toplaag kan op verschillende manieren worden afgewerkt, zoals met lak of olie. Nog een voordeel is dat de hardhouten toplaag eenvoudig schoon te maken en te onderhouden is.

Jouw specialist voor lamelparketvloeren

Bij Cremers Vloeren vind je een grote collectie lamelparketvloeren van hoge kwaliteit. Door directe inkoop bij de fabrikant ben je verzekerd van scherpe prijzen. Je kan bij Cremers Vloeren kiezen uit toplagen van verschillende hardhoutsoorten en planken in uiteenlopende breedtes.