lijmstroken sfeer

LIJMSTROOK PVC

Een lijmstrook voor PVC vloeren heeft de laatste jaren een flinke opmars gemaakt, zowel in woningen als bij projecten. Niet zo verwonderlijk: een PVC vloer is zeer slijtvast en sterk, gemakkelijk te onderhouden en waterafstotend. De PVC vloer is hierdoor niet alleen geschikt voor intensief gebruik, maar ook voor gebruik in vochtige ruimtes als een keuken of een badkamer. Een ander voordeel van PVC is dat het relatief veel warmte door laat en zeer geschikt is voor vloeren met vloerverwarming.

Lijmstroken PVC vloeren
Eenvoudig te leggen

De lijmstrook voor PVC – ook wel dryback PVC genoemd – wordt rechtstreeks op de betonvloer, of reeds bestaande vloer verlijmd. De stroken zijn voorzien van een zelfklevende laag, zodat je deze eenvoudig zelf kunt aanbrengen. Door de rechtstreekse verlijming zorgt de lijmstrook voor PVC vloer voor een goede akoestische demping. Bij een onverhoopte beschadiging is reparatie vrij simpel, omdat iedere strook individueel vervangen kan worden. PVC is daarbij verkrijgbaar in zeer dunne platen, zodat er geen hoogteproblemen ontstaan bij deuren.

Lijmstrook voor PVC in een bestaande woning

Bij dryback PVC is het van belang dat de ondergrond goed geëgaliseerd is en niet werkt. Eventuele afwijkingen in de ondergrond zullen zich anders na verloop van tijd tonen in de PVC vloer. Het is dan ook niet mogelijk deze vloer op een houten ondervloer te verlijmen.

Ruime keuze

Bij het ontwerp wordt goed gekeken naar houten vloeren. Licht of donker, veel of weinig reliëf, een ruw of een verfijnd motief: er is een ruime keuze aan kleuren en houtmotieven en de door je gewenste PVC vloer zit er zeker bij. Met een nette afwerking is de PVC vloer nauwelijks te onderscheiden van een houten vloer. Een aanwinst voor jouw interieur én vriendelijk voor jouw portemonnee.

Bent je op zoek naar een nieuwe vloer? Bekijk dan zeker de mogelijkheden bij Cremers Vloeren. Wij adviseren je graag.