Multiplank parket

MULTIPLANK

Multiplank parket wordt ook wel lamelparket genoemd. In tegenstelling tot het standaard parket is deze nieuwe parketvorm niet van massief hout gemaakt, maar van vloerdelen die over elkaar heen liggen.

Multi plank
Multiplank – een innovatieve houten vloer

De bovenste laag is van hoogwaardig, massief hout, terwijl de onderste laag uit kwalitatief superieure multiplex bestaat. Bij een multiplank eiken vloer bestaat de toplaag dus uit massief eikenhout. Een heel verschil met laminaat dat wél de visuele houtervaring biedt, maar een heel andere materiaalbeleving geeft. Een multiplank eiken parket biedt daarentegen het echte robuuste eikengevoel dat een authentieke, rustieke sfeer in jouw woning of bedrijfsgebouw neerzet.

De voordelen van een multiplank vloer

De voordelen boven laminaat zijn evident: multiplank is authentieker en natuurlijker. Maar ook ten opzichte van massief houten parket zijn er voordelen. Doordat alleen de bovenlaag uit massief hout bestaat, is deze vloer duurzaam en ecologisch verantwoord. De basislaag van multiplex is immers geproduceerd van houtresten, zodat er minder bomenkap nodig is. Een bijkomend voordeel van deze onderlaag is dat multiplex minder werking vertoont dan massief hout. Doordat de massieve toplaag dik is, kan deze bovendien net zo geschuurd en bewerkt worden als een massieve vloer. Het leggen van de vloerdelen is makkelijk zelf te doen, zowel verlijmd als zwevend. In dit laatste geval kan je de vloerdelen eenvoudig uitnemen bij verhuizing. Een ander voordeel is de prijs. Een multiplankvloer is veel voordeliger dan een massieve hardhouten vloer.

Een multiplanken vloer aanschaffen

Wat ons betreft is dit een goede keuze met veel mogelijkheden die binnen uw budget en inrichtingswensen vallen. Blader eens door ons aanbod, of neem contact op met een van onze deskundige medewerkers. Bij Cremers Vloeren in Lommel is het onze wens om je zo goed mogelijk van dienst te zijn!