Soorten houten vloeren

PLINTEN

Bij Cremers Vloeren ben je niet alleen aan het juiste adres voor mooie vloeren, maar ook voor de afwerking hiervan. Plinten voor houten vloeren mogen bij de afwerking daarom niet ontbreken. Ben je op zoek naar plinten voor houten vloeren? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Wat is een plint?

Onderaan de muur, op vloerhoogte, wordt een zogenaamde MDF plint aangebracht. Dit is een aangebrachte lijst die de overgang vormt tussen jouw vloer en de wand. Plinten in MDF zorgen voor een mooie afwerking van de vloer en het beschermt jouw wand tegen beschadigingen van bijvoorbeeld uw stofzuiger.

Daarnaast kan je slim gebruik maken van uw plint door de bekabeling van bijvoorbeeld uw homecinemaset door de plint te laten lopen. Deze zogenaamde ‘systeemplint’ kan je een hoop tijd en geld besparen én bovendien zorgt deze systeemplint voor een elegante afwerking. In onze showroom helpen wij je graag verder met jouw zoektocht naar de juiste plinten.

Plinten MDF: afwerking op zijn creatiefst

Plinten kunnen recht of rond afgewerkt zijn en bepalen op hun manier het karakter van de vloer. Ze kunnen dezelfde kleur en textuur van jouw vloer hebben, wat zorgt voor een natuurlijke overgang waardoor de vloer lijkt over te lopen in de wand. Anderzijds geven de populaire witte plinten voor houten vloeren de vloerbedekking extra accentuering, waardoor de aandacht meer naar de vloer wordt getrokken. Bij het leggen van een nieuwe vloer heb je de kans om eindelijk komaf te maken met die ontsierende kabels. Via systeemplinten wordt dit probleem elegant opgelost. Renovatieplinten zijn een oplossing als oude plinten niet te verwijderen zijn.

Welke plinten voor houten vloeren kiezen?

Er is dus heel wat mogelijk wat de finale afwerking van uw nieuwe vloer betreft. Wil je, je verdiepen in deze mogelijkheden, dan zal een bezoek aan de showroom van Cremers Vloeren je heel wat wijzer maken. Je vindt bij ons plinten voor houten vloeren in alle maten en afwerkingen. Aan de hand van je specifieke situatie en wensen denken wij met je mee en geven wij jou waardevol advies. Neem enkele foto’s van je vloer, noteer de maten en je kan bij ons de verschillende opties bekijken. Daarvoor hoef je geen afspraak te maken: je komt langs wanneer het jou uitkomt.

Soorten en materialen

Plinten voor houten vloeren zijn er in verschillende soorten, kleuren en materialen. Zo kan je kiezen voor een rechte of ronde plint in dezelfde kleur en textuur van jou vloer óf je kan bijvoorbeeld kiezen voor een witte plint. Wil je, je huidige plinten niet verwijderen? Ook dan hebben wij voor jou een passende oplossing! Een renovatieplint is namelijk te plaatsen over jouw bestaande plint, zodat je de oude kan laten zitten.

Bezoek onze showroom

Voor de finale afwerking van je vloer is er een scala aan mogelijkheden. In onze showroom in Lommel kan je alle plinten bekijken en samen met een adviseur bepalen welke plint het beste past bij jou specifieke situatie. Voor een gratis en vrijblijvend advies kan je zonder afspraak langskomen in onze showroom. De koffie staat altijd klaar!